<-PollItems->
<-PollName->
خبرنامه وب سایت:
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 149
بازدید ماه : 149
بازدید کل : 8396
تعداد مطالب : 32
تعداد نظرات : 20
تعداد آنلاین : 1
Template By: NazTarin.com
تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
هیئت بوکس شهر
قیدار و
آدرس
qeydarboxing.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار سایر حوزه های گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، در هنگام فعالیتهای ورزشی قند مورد نیاز برای عضلات از طریق خون تامین میشود تا انرژی لازم برای حرکت عضلات فراهم شود. خون اکسیژن داری که وارد ماهیچه ها می شود می تواند ناکافی باشد و منجر به تولید اسید لاکتیک در آنها شود. اسید لاکتیک محصول یک فرآیند ماهیچه ای است که بدون نیاز به اکسیژن انجام می شود.
درواقع در هنگام ورزش مواد زائدی در بدن تشکیل می شود که یکی از مهمترین آنها اسیدی به نام «اسید لاکتیک» است. در صورتی که مقدار این اسید در عضلات افزایش یابد، احساس خستگی و ضعف در این نواحی بروز میکند. ورزشکاران باید برای از بین رفتن این خستگی تغذیه مناسب پس از ورزش داشته باشند.
در واقع با مصرف مواد غذایی و نوشیدنیهایی که در بدن با پاسخ قلیایی، این اسید را خنثی میکنند، میتوان خستگی بدن را کاهش داد.
مواد غذایی کاهنده خستگی عضلانی (ناشی از فعالیت ورزشی) :
تجربیات کهن انسانی در کنار مطالعات مدرن امروزی به خوبی این واقعیت را آشکار کرده اند که نوشیدنی های طبیعی که اکثر این نوشیدنی ها یا از دسته نباتات خوراکی (میوه جات و سبزیجات) و یا لبنیات (شیر) محسوب می شوند، تاثیرات خستگی زدایی چشمگیری از خود نشان داده و مسکن بسیار خوبی برای دردهای عضلانی ورزشکاران پس از تمرین نیز محسوب می شوند.
امروزه از دیدگاه علم تغذیه ورزشی، کم بودن و یا فقدان عوارض جانبی این نوشیدنی های طبیعی که اغلب از مواد غذایی مرسوم و تفکیک ناپذیر جوامع بشری نیز به حساب می آیند (مثل چای و شیر و...) در قیاس با مکمل های شیمیایی جدید که اغلب عوارض مخربی شدیدی بر سلامت باقی می گذارند، ، مزیت استفاده از آنها (نوشیدنی های طبیعی ) در رژیم غذایی ورزشکاران حرفه ای به طور کامل به اثبات رسانده است.
دکتر «تارا گایدس» ، سخنگوی انجمن تغذیه و رژیم غذایی آمریکا میگوید: افراد پس از ورزش، برای جبران کمبود آب بدن به مایعات نیاز دارند که این آب از جمله برای تجدید ذخایر گلیکوژن (شکل ذخیره انرژی در عضلات) بسیار ضروری است. باید توجه کرد که مایعات سرد پس از فعالیت های ورزشی فوق العاده خطرناک بوده و به هیچ وجه توصیه نمی شوند اما در مقابل، این نوشیدنی های گرم هستند که به طور شگفت انگیزی در بازیابی انرژی پس از تمرینهای ورزشی نقش دارند.
نوشیدنیهای گرم حداکثر باید تا 30 دقیقه بعد از اتمام تمرینات ورزشی مصرف شوند زیرا در این زمان بیشترین تاثیر را برای بدن به همراه دارند. در اینجا به بررسی برخی از این نوشیدنیهای مفید برای بدن بعد از انجام فعالیتهای ورزشی میپردازیم.
1 - شیر شکلات
کارشناسان تغذیه ورزشی معتقدند نوشیدن شیر شکلات پس از یک تمرین ورزشی سخت، در بازسازی ماهیچهها و عملکرد بهتر آن تاثیر زیادی دارد، چراکه شیر حاوی پروتئین، کلسیم، پتاسیم و ویتامین D است که این موارد به ذخیرهسازی الکترولیتها و ایجاد سلولهای عضلانی جدید کمک میکند.
نوشیدن شیر شکلات بدون چربی پس از انجام تمرینات ورزشی میتواند به احیای بدن و تقویت دوباره آن کمک کند. مصرف این نوشیدنی سبب میشود بدن برای انجام تمرینات بعدی آماده شود. همچنین برای ساخت ماهیچه ، تامین دوباره سوخت ماهیچهای و حفظ و نگهداری بافتهای ماهیچهای مفید و سودمند است.
کارشناسان میگویند ورزشکاران پس از تمرینات میتوانند ، شیرشکلات بدون چربی را بهعنوان یک جایگزین تغذیهای بهجای دیگر نوشیدنیهای ورزشی نیرو زا برای ترمیم ماهیچهها مصرف کنند. همچنین قند موجود در این نوع نوشیدنی، سطح گلیکوژن را افزایش میدهد.
تغذیه قبل از مسابقه دو هدف عمده را دنبال می کند: 1-پیشگیری از گرسنگی حین و قبل از رقابت. ۲-حفظ سطح قند خون مناسب جهت عملکرد مناسب عضلات در خلال رقابت و فعالیت ورزشی.بسیاری از ورزشکاران وعده غذایی قبل از تمرین یا رقابت را حذف می کنند، بخصوص اگر این رقابت یا تمرین در صبح انجام گردد. حذف نمودن وعده غذایی قبل از تمرین صبحگاهی سبب پائین آمدن سطح انرژی بدن و کاهش کارایی ورزشکار می گردد.این امر به خصوص زمانی به چشم می آید که فعالیت ورزشی بیش از ۳۰ دقیقه طول بکشد یا شامل ورزش های شدید باشد.
فاصله بین مصرف غذای مختصر قبل از رقابت و انجام مسابقه به مدت زمان هضم و جذب آن غذا بستگی دارد.نکته مهم این است که مربی یا ورزشکار بداند غذا چه مدت در معده می ماند.(چربی ها به طور متوسط ۴ تا ۵ ساعت،کربوهیدرات ها ۲ ساعت و پروتئین ها ۳ ساعت در معده می مانند).هنگام اضطراب و هیجانات روحی ، مدت زمان خروج مواد غذایی از معده افزاشی می یابد.بنابراین برای کم کردن و یا حتی حذف غذاهای پُر پروتئین و پُر چرب قبل از مسابقه و جایگزینی آن ها با غذاهای غنی از کربوهیدرات چند دلیل وجود دارد:
۱-هضم کربوهیدرات ها سریع تر صورت می گیرد و فشار کمتری بر معده اعمال می کنند.
۲-کربوهیدرات ها سریع تر از معده خارج می شوند.
۳-سوخت و ساز پروتئین برای تولید انرژِ باعث کم آبی در زمان تمرین های بدنی می شود ، زیرا برای دفع مواد زاید حاصل از تجزیه اسید های آمینه از طریق ادرار به آب بیشتری نیاز است.
۴-کربوهیدرات ها هم در حین تمرین های کوتاه مدت و هم در جریان تمرین های طولانی ، عامل اصلی تولید انرژی محسوب می شوند
غذای ورزشکاران استقامتی باید به اندازه کافی کربوهیدرات داشته باشد تا ذخایر گلیکوژن کبد و عضلات ترمیم شود.همچنین منطقی است که برای شروع تغذیه ویژه، از ۴۸ ساعت قبل از مسابقه شدت برنامه تمرینی کاهش یابد.
زمان صرف غذا قبل از رقابت
تغذیۀ قبل از مسابقه با توجه به نوع فعالیت فرق می کند، در فعالیت های نیمه استقامت و استقامت باید از ۴۸ ساعت و حداقل ۲۴ ساعت قبل از رقابت شروع شود.۲ تا ۳ روز قبل از فعالیت بدنی سنگین، مصرف یک غذای پر کربوهیدارت ذخایر گیلکوژن را تا دو برابر افزایش می دهد.غذای مختصر در مرحله پیش از مسابقه بهتر است حدود ۲/۵ تا ۳ ساعت قبل از شروع مسابقه مصرف شود، زیرا در این فاصله تقریبا" هضم و جذب مواد غذایی صورت می گیرد و احساس گرسنگی به ورزشکار دست نمی دهد.باید توجه کرد کالری تولید شده از این غذای مختصر از حدود ۵۰۰ کیلوکالری تجاوز نکند، زیرا مصرف مواد مغذی پر حجم قبل از مسابقه احتمالا" در کیفیت اجرای ورزشکار اختلال ایجاد می کند.
غذاهای که باید از مصرف آن ها اجتناب کرد
تغذیه صحیح در ورزشکاران رشته بوکس چگونه باید باشد
رژیم غذایی مناسب ومکمل درمانی باعث افزایش میزان انرژی ، ارتقاء رشد ماهیچه ها و بهبودی بعد از انجام فعالیت ورزشی می شود. با رژیم غذایی مناسب ومکمل درما نی شما قادر خواهید بود که سخت تر تمرین کنید وسریع تر به حالت اولیه قبل ازانجام فعالیت ورزشی بر گردید.
وقتی شما سخت تر تمرین کنید، سطح آمادگی شما نیز بهتر می شود.
ورزشکاران رشته بوکس به مقدار بالاتری از ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارند، که این هم بدلیل طبیعت ورزشی است که انجام می دهند.
● ویتامین ها
متابولیسم ،رشد مناسب و برگشت به حالت اولیه هر یک از سلول های بدن بعد از انجام فعالیت های ورزشی سنگین، به عکس العمل های بیوشیمیائی وابسته است.
این عکس العمل های بیوشیمیائی به ویتامین ها و مواد معدنی خاصی ( که عمل آنها را تسهیل می کنند) وابسته هستند. عدم توانایی در تأمین مقدار کافی این مواد مغذی منجر به کاهش سطح توانایی افراد می شود. همچنین تولید انرژی و رشد ماهیچه ها به مقدار زیا دی به ویتامین ها و مواد معدنی خاص وابسته است. بدون ویتامین ها توده عضلانی ضعیف خواهد شد ، تراکم استخوانی کم می شود و سیستم های بدن به خوبی کار نمی کنند.
ورزشکاران رشته بوکس به مقدار بالاتری از ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارند، که این هم بدلیل طبیعت ورزشی است که انجام می دهند. انجام ورزشهای سخت منجر به تخلیه مواد مغذی می شود.
● گلوتامین
گلوتامین بیشترین اسید آمینه مو جود در داخل بافت های ماهیچه ای است. گلوتامین، بیشتر از ۶۰ درصد حوضچه اسید آمینه داخل ماهیچه اسکلتی را تشکیل می دهد.
گلوتامین، نیتروژن مورد نیاز برای ساختمان ماهیچه را به درون سلولهای ماهیچه آزاد می کند. این مطلب ثابت شده است که، گلوتامین با جلوگیری از تخریب بافت ماهیچه به رشد ماهیچه کمک می کند. وقتی ما سخت تمرین می کنیم سطح گلوتامین به طور شدیدی پایین می آید.
غلظت گلوتامین تا وقتی که برگشت به حالت اولیه به طور کامل انجام نشود پایین باقی می ماند. این روند بسته به شدت ورزش متفاوت است.
درطی انجام ورزش بوکس گلوتامین زیادی از بافت ماهیچه تخلیه می شود. در این حالت ما با خستگی مواجه می شویم که مکمل درمانی با گلوتامین می تواند مفید باشد. مکمل درمانی با گلوتامین جلوی کاهش سنتز پروتئین ماهیچه را می گیرد.
● کراتین
برای رساندن ورزشکار به وزن خاص باید از ۱۵ روز قبل از مسابقه، وی را تحت نظر متخصص تغذیه قرار داد و با اصول غذایی، به نحوی که ذخیره غذایی بدن او کم نشود، برای کاهش وزنش برنامه ریزی کرد، زیرا با روش هایی مثل سونا یا مصرف داروهای مدرن راندمان کاری ورزشکار کاهش می یابد؛ برای مثال یک ورزشکار ۷۰ کیلوگرمی، به ازای هر ۵/۱ کیلو آبی که از دست می دهد، ۲۰ درصد راندمان کاری اش کم می شود.
یک ورزشکار با توجه به نوع فعالیت بدنی که انجام می دهد، نیازش به انرژی افزایش می یابد که با مصرف ویتامین ها، پروتئین و املاح، این نیاز تامین می شود.
آخرین مطالعاتی که بر روی ورزشکاران سالم از نظر جسمی و روحی انجام شده، نشان داده است که یک ورزشکار زمانی به حداکثر توانایی عضلانی می رسد که ذخیره ی درشت مغذی ها در بدنش به میزان کافی باشد.
این درشت مغذی ها عبارتند از:
کربوهیدرات ها(مواد نشاسته ای و قندی) که ۵۵ درصد انرژی دریافتی را تامین می کنند،
چربی ها ۲۵ تا ۳۰ درصد انرژی روزانه را تامین می کنند که دو سوم آنها باید از روغن های مایع باشد،
پروتئین ها ۱۲ تا ۱۵ درصد انرژی روزانه را تامین می کنند که نسبت پروتئین حیوانی به گیاهی باید حداقل ۱ یا بیشتر باشد.
دریافت آب و نمک نیز باید متناسب باشد.
گروهی از پزشکان ایرلندی در یک مطالعه جدید تاکید کردند حمام آب سرد بعد از ورزش می تواند دردهای عضلانی را کاهش دهد.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این پزشکان می گویند حمام آب سرد بعد از ورزش به رفع کوفتگی و گرفتگی عضلات کمک می کند. البته هنوز مشخص نیست که این روش چه عوارض جانبی احتمالی می تواند برای بدن داشته باشد.
به گزارش یونایتدپرس، متخصصان دانشگاه «اولستر» با بررسی و تحلیل روی ۱۷ مطالعه با ۳۶۶ شرکت کننده به نتایج فوق دست یافته اند.
شرح این آزمایشات در نشریه «کوکران لایبراری» ارائه شده است.
این متخصصان می گویند اگر فرد ۲۴ و ۴۸ و ۷۲ و یا حتی ۹۶ ساعت پس از ورزش کردن، دوش آب سرد بگیرد در مقایسه با روشهای غیرفعال برای کاهش کوفتگی عضلانی پس از انجام تمرینات بسیار موثر است.
isna
دویدن سریع باعث سوختن کالری ها و متعاقبا” چربی ها می شود . معمولا” دوندگان دوی سرعت بخاطر شدت و سرعت فعالیتشان کم چربی ترین ورزشکاران هستند. علاوه براین ، آزمایشات و تحقیقات زیادی هم برای اندازه گیری میزان سوختن چربی در هنگام دویدن انجام شده که همگی این موضوع را ثابت می کنند.
علاوه بر سرعت ، مدت زمان دویدن نیز درمقدار سوختن چربیهای اضافی بدن تاثیر زیادی دارد . وقتی مدت زمان دویدن ما بیشتر می شود بدن از چربی ها به عنوان سوخت استفاده می کند بنابراین هرچه مدت زمان بیشتری بدویم چربی بیشتری می سوزانیم . علاوه براین توجه داشته باشید که اگر با یک سرعت ثابت بدویم خیلی بهتر از آن است که دائما” سرعتمان را کم و زیاد کنیم و گاهی بایستیم زیرا در هنگام دویدن با یک سرعت ثابت بدن چربی بیشتری می سوزاند .
اگرچه دانشمندان مطمئن هستند که دویدن با حداکثر سرعت فورا” چربی ها را می سوزاند اما از آنجایی که ما انسانها فقط برای مدت زمان کوتاهی می توانیم با حداکثر سرعت بدویم به ما توصیه می کنند که برای سوزاندن چربی ها با سرعت کندتر بدویم اما سعی کنیم سرعت دویدنمان را ثابت نگه داریم و مدت آن را بیشتر کنیم تا نتیجه بهتری بگیریم.